17.03.2019 Basın Açıklaması

17.04.2019 09:42:32

BASINA VE KAMUOYUNA

Muğla Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Sertuğ SÜRENOĞLU, 13 Nisan 2019 Cumartesi akşamı sözde kendilerini Türkiye’nin önde gelen güçlü ailelerinden görenlerin İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılan düğünü nedeniyle yolların trafiğe kapatılmasına her sıradan insan gibi hak arama hürriyeti kapsamında itiraz etmesi üzerine, Cumhur Başkanlığı korumalarınca zorla alıkonulmuş, saatlerce hürriyeti kısıtlanmış, insanlık dışı işkencelere maruz kalmış, bir de üstüne Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklamaya sevk edilmiş ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. İşkence insanlık suçudur, herne gerekçe ile yapılırsa yapılsın işkence kabul edilemez. Hele hak arama hürriyetinin yegane savunucusu olan Avukatlara bu zorbaca davranışı kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu olay göstermektedir ki Ülkemizde uygulanan keyfiliklere ses çıkartanlara karşı organize bir şekilde acımasızca ve canice karşılık verilmektedir. Totaliter rejimlerde ki mağdurun suçlu ilan edilmesi durumunun ülkemizde bir örneğini görmekten utanç ve esef duymaktayız.

Meslektaşımızın maruz kaldığı bu insanlık suçuna karşı failleri kim olursa olsun hukuk nezdinde hesabının sorulması için işin takipçisi olacağımızı, hukuki sürecin her aşamasında meslektaşımızın yanında olacağımızı ve hak savunucusu olan biz Avukatlara yönelik yapılan bu saldırıların biz Avukatları asla korkutamayacağını aksine hukuksuz uygulamalara karşı mücadele azmimizi artıracağını tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz. 17/04/2019

Manisa Barosu

adına