22.06.2019 Manisa Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Etkinliği

24.06.2019 16:02:45
22.06.2019 Manisa Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Etkinliği

Manisa Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu ARKAS Sanat Merkezi’ne gezi düzenlemiştir.

ARKAS SANAT MERKEZİ

Arkas Sanat Merkezi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın kişişel ilgisi ve profesyonel yaklaşımı ile oluşan Arkas  Koleksiyonu’nu sanatseverler ile paylaşmak isteği doğrultusunda kuruldu.

İzmir’de döneminin en güzel yapılarından biri olarak 1875 yılından beri hizmet veren Fransız Fahri Konsolosluk binasının denize bakan bölümü, Fransız Hükümeti tarafından 20 yıllığına, kültür ve sanat amaçlı kullanım için Arkas Holding’e tahsis edildi. Bir yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından bina Kasım 2011’de Arkas Sanat Merkezi adıyla açıldı.

Çağdaş donanımlı bir sanat merkezine dönüştürülen iki katlı tarihi binada, 9 adet sergi odası ve 1 atölye bulunuyor. Arkas Sanat Merkezi, İzmir’e kazandırılmış tarihi bir bina olmasının yanında, birçok uluslararası ressamın eserlerinin sergilendiği ilk sanat merkezi olma özelliği de taşıyor.