Avukat Neriman SAĞDIÇ

10.01.2017 22:00:00
Avukat Neriman SAĞDIÇ

Avukat Neriman SAĞDIÇ 20 Aralık 1930 tarihinde Manisa da doğmuş, ilk öğrenimini Manisa Gazi İlkokulunda, orta öğrenimini Manisa Lisesinde tamamlamıştır. 1950-1951 ders yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk tahsiline başlamıştır. 1955-1956 ders yılında mezun olduktan sonra 14 Eylül 1956 tarihinde Ankara Barosu’ nda stajına başlayıp, 16 Haziran 1957 tarihinde stajını Manisa Barosu’ na nakil etmiş, son üç aylık Avukat yanı stajını rahmetli Manisa Barosu Avukatı Av. Münir YAZICI yanında 20 Eylül 1957 tarihinde bitirmiş, 3 Ekim 1957 tarihinde Avukatlık Ruhsatnamesini alarak, serbest avukatlık mesleğine başlamıştır. 1959-1967 tarihleri arasında serbest avukatlık mesleği ile birlikte Saruhanlı' da sözleşmeli olarak hazine vekilliği yapmıştır. Aynı zamanda Manisa Lisesinin orta kısmında Türkçe Öğretmenliği, Manisa Öğretmen Okulunda Fransızca öğretmenliği görevini üstlenmiştir. Halen Manisa Barosu’ nun 148 sicil numarasında kayıtlı Avukat Neriman SAĞDIÇ 19 Aralık 2012 tarihinde Vergi kaydını kapatıp, fiili Avukatlık mesleğine son vermiş, 09 Ocak 2017 tarihinde vefat etmiştir.