29.11.2021 17:02:30

Manisa Barosu Başkanlığı olarak haciz sırasında öldürülen, meslek şehidimiz Av. Ersin Arslan’ ın duruşmasındaydık. Karar verildi. Sanığa verilen ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis. İyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Yasal olarak en yüksek ceza verilmiş olsa da bu mesleğimiz ve bizler için yine de başarı değil hüzünlü bir varoluştur. Meslektaşımızın yaşam hakkı korunamadığı için üzgünüz. Baromuza kayıtlı 1400 meslektaşım adına meslektaşımızın acılı babasına taziyelerimi Başkan olarak bizzat ilettim. Bu karar yargının tutumu açısından olumlu bir duruştur. Mahkeme başkanı ve heyetine teşekkür ederim. Dileriz ki bundan sonra avukat meslektaşlarımız bu tarz acı olaylar ile karşılaşmaz. Meslektaşımız Ersin’ e rahmet, ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dilerim.

Av. Ümit Rona Manisa Barosu Başkanı